România

Atracţii populare

Biserica Neagră (Braşov)

Biserica Neagră (Braşov)
Biserica Neagră este o catedrală gotică ce domină orașul pitoresc Brașov. Este o capodoperă care a captivat călătorii și localnicii deopotrivă timp de secole, iar prezența sa impunătoare, arhitectura complexă și istoria bogată o fac o destinație de vizitat pentru călătorii care caută să guste din trecutul României.

Dino Parc Râșnov (Râșnov)

Dino Parc Râșnov (Râșnov)
Dino Parc Râșnov, deschis în 2015, nu este doar cel mai mare parc de dinozauri din Europa de Sud-Est, ci și un muzeu în aer liber unic în România. Parcul, cu o suprafață de 3,5 hectare, situat pe strada Cetății, lângă Cetatea Râșnov, găzduiește 100 de dinozauri care sunt replici în mărime naturală bazate pe cele mai recente descoperiri paleontologice.

Grădina Botanică (București)

Grădina Botanică (București)
Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București este o oază uimitoare în inima capitalei României. Situată în cartierul Cotroceni, grădina se întinde pe o suprafață de peste 18,2 hectare și găzduiește peste 10.000 de specii de plante din întreaga lume.

Biserica evanghelică Sfântul Matthias (Râșnov)

Biserica evanghelică Sfântul Matthias (Râșnov)
Biserica Evanghelică Sfântul Matei din Râșnov, Brașov, este o biserică istorică în stil gotic construită în secolul al XIV-lea. Este considerată una dintre cele mai vechi și bine conservate biserici din regiune. Biserica are un stil arhitectural distinctiv, cu arcuri înalte ascuțite, arcade cu nervuri și un interior spațios. De-a lungul istoriei sale, biserica a fost folosită în diverse scopuri, inclusiv ca și școală. Astăzi, este considerată un sit de patrimoniu cultural și religios și

Poarta Ecaterinei (Braşov)

Poarta Ecaterinei (Braşov)
Poarta Ecaterinei este o destinație turistică populară în Brașov. Turnul central este doar o parte din poarta originală și este unul dintre cele mai fotografiate repere din oraș.Poarta a fost construită în 1559 de către breasla croitorilor, pentru a înlocui o poartă mai veche care a fost distrusă de o inundație în 1526.

Cetatea Ţărănească (Prejmer)

Cetatea Ţărănească (Prejmer)
Cetatea Ţărănească Prejmer, care adăpostește Biserica Fortificată din localitate, este una dintre cele mai bine conservate fortificații din Europa și cel mai vechi monument istoric din Brașov. Cavalerii teutoni au început să construiască fortăreața în stil gotic în 1211 și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cetatea este în formă de cerc care înconjoară Biserica Evanghelică, cu ziduri înalte de 12 metri și groase de 3-4 metri.

Turnul Negru (Braşov)

Turnul Negru (Braşov)
Turnul Negru al Brașovului este un loc istoric din orașul Brașov, România. Este un turn pătrat cu patru etaje construit pe Dealul Warthe în secolul al XV-lea pentru a proteja partea de vest a Brașovului medieval. Turnul de 11 metri înălțime a fost construit pentru a-i împiedica pe invadatori să se apropie de apărarea orașului.

Zoo Sibiu (Sibiu)

Zoo Sibiu (Sibiu)
Dacă sunteți în căutarea unei experiențe distractive și educative pentru întreaga familie în Sibiu, poate doriți să vizitați Grădina Zoologică din Sibiu, una dintre cele mai vechi grădini zoologice din România. Grădina Zoologică din Sibiu este situată în Pădurea Dumbrava, la aproximativ 4 km de centrul orașului. Se întinde pe o suprafață de 20 de hectare și găzduiește peste 300 de animale din 74 de specii.

Palatul CEC (București)

Palatul CEC (București)
Amplasat în inima cartierului istoric Lipscani din București, Palatul CEC este o mărturie a patrimoniului arhitectural bogat al României. Palatul este situat pe Calea Victoriei, unul dintre principalele bulevarde ale orașului, și se află în fața Muzeului Național de Istorie a României.

Biserica fortificată din Viscri (Viscri)

Biserica fortificată din Viscri (Viscri)
Situată în inima Transilvaniei, România, Biserica Fortificată din Viscri îi invită pe călători într-o călătorie în timp. Istoria bisericii datează din secolul al XII-lea, când a fost construită inițial ca o bazilică romanică. Ulterior, a fost fortificată în secolul al XV-lea, în timpul unei perioade de amenințări sporite din partea forțelor invadatoare, în primul rând a turcilor otomani.