- Acasă
- România
- Mureș
- Sighișoara
- Privire generală
Departe de zgomotul și aglomerația urbană, de lupta pentru supraviețuire de la oraș, undeva în zona Transilvaniei, așezată pe râul Târnava Mare, chiar în județul Mureș, se află Sighișoara medievală. Aici timpul pare că s-a oprit. Istoria șoptește la fiecare colțișor de stradă, culorile vii ale clădirilor joacă în tandem iar turnurile mărețe și bisericile în stil gotic, pline de mister, te găzduiesc parcă într-o altă lume.
Locul acesta, datorită arhitecturii bine conservate, este unul unic în Europa iar centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Si nu-i de mirare. Sighișoara este o amprentă vie a ceea ce a însemnat Evul Mediu. Datează (scris) din 1280, iar de-atunci Cetatea Sighișoara nu a încetat să-și spună povestea. Pe atunci, regele Ungariei (Géza al II-lea) îi ruga pe sași să se mute în această parte a lumii pentru a-l ajuta în apărarea granițelor. Meșterii și artizanii germani l-au urmat, iar ceea ce a rezultat este astăzi un oraș fortificat de tip basm, în inima României.
Mai mult decât atât, Cetatea Sighișoara este și locul de naștere al lui Vlad al III-lea (cunoscut și sub numele de Vlad Țepeș).
Evident, Sighișoara conservă și alte povești, pe care le poți regăsi în muzeele dedicate istoriei sale, unele dintre ele fiind Turnul cu Ceas și un muzeu al torturii chiar alături. Locul păstrează arhitectura și patrimoniul cultural medieval-german, care a fost păstrat chiar și în perioada comunistă.
Dedică-ți timp să te pierzi de-a lungul aleilor Cetății, să vizitezi muzeele și turnurile breslelor și să savurezi cafeaua la restaurantele adăpostite în clădirile care au jumătate de mileniu vechime.
Dacă și tu ești în căutarea unor astfel de locuri unice, de sus, din Cetate, vei pleca cu inima plină!